Érsekes kérdés, annyi szent! Sokan félnek a huligánoktól, vannak akiknek drága a belépő, de valaki a színvonal miatt nem megy ki a stadionba. Fölteszem a kérdést: Hogyan lehetne több néző az NB1-ben? Megpróbálok válaszolni!

  1. Nagyon kedvesnek találom azt a gesztust, amit az ETO, valamint a KTE játékosai tettek: kifizették a szurkolók jegyeit. Ezt több csapat is  követhetné, a nézők biztosan boldogok lennének.
  2. Néhol horror-áron lehet jegyekhez jutni. A klubok, ha 30%-os bérletkedvezményt adnának, biztosan többen látogatnának ki a meccsekre, s ez mind a szurkolónak, mind a tulajdonosoknak, illetve a játékosoknak is jobb.
  3. Tudom, ennek a javaslatnak a megvalósítása egyenlő a nullával, de meg lehetne rendezni egy 31. fordulót, melyet az MLSZ finanszírozna. A jegyeket ingyen lehetne megvenni, vagy eszméletlen olcsón. Ezzel népszerűsíthetné az MLSZ a labdarúgást.
  4. A teremtornákra szívesen járnak az emberek. Télen nem a Liga-kupát, hanem a Terem-bajnokságot kellene erőltetni. Következmény: a pályák állapota nem romlik- a bajnoki nyitányra jobb talaj- színvonalasabb foci- több néző.
  5. Jegyárak korlátozása.
  6. Légiósok korlátozása ( 6 magyar/5 külföldi).
  7. A Liga-kupában be KELL vezetni, hogy az előző fordulóból legalább 6 játékosnak szerepelnie kell a Liga-kupa meccsen, mert azért hozták létre a kupasorozatot, hogy a játékosok többet játszhassanak.
  8. A szurkolói-kártya bevezetése az összes csapatnál.
  9. Mivel a stadionok -szinte- soha sem telnek meg teljesen, a klubok -például- 100 ajándékjegyet kisorsolhatnának, akár országszerte.
  10. A stadionok korszerűsítése.
  11. A liszenszek szigorítása. Nem kellenek azok a csapatok az első osztályba, melyek mérkőzéseire kevesebben, mint 1000-en látogatnak ki. Ezek a gárdák kevés nézőt vonzanak, valamint stadionjaik nem megfelelő állapotúak.

Véleményem szerint ezek az intézkedések a siker kulcsai.

A bejegyzés trackback címe:

https://mfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr581931600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

puttoka · http://kecskemetite.multiply.com 2010.04.20. 17:40:21

Mindennel egyetértek, csak sajnos azok nem így gondolkodnak akiken múlik a dolog! :(
----------------
Egy klasszikus témába vágó szövege jut eszembe:
"Sokan panaszkodnak, hogy nincs néző. Miért ?
Foci az van ?
Miért pont a néző hiányzik nekik ?"
(HOFI)

puttoka · http://kecskemetite.multiply.com 2010.04.20. 17:47:24

Mindenben egyetértek veled, hozzátéve, hogy a meccsek időpontját nem mindig a mindenható TV, hanem inkább az emberek életritmusához kellene igazítani (pl. délutáni meccsek, hogy távolabbról is eljöhessenek és haza is tudjonak érni akár tömegközlekedéssel is, családok is látogatnák ha nem későn van, stb.).
---
Más:
Egy klasszikus jut eszembe:
"Sokan kérdezik, hogy miért nincs néző?
Miért? Foci az van?
miért pont a néző hiányzik nekik ?"
(HOFI)

puttoka · http://kecskemetite.multiply.com 2010.04.20. 18:27:18

Kedves MLSZ!
Ha esetleg a néző is lenne legalább olyan fontos, mint a TV, akkor lehetne 'emberbarátibb' időpontban is rendezni a meccseket és akkor esetleg eljönnének messzebbről is mert akár tömegközlekedéssel is haza tudnának még jutni, és esetleg családi programként is megfelelő lehetne a sportesemény!
Évtizedekkel ezelőtt ez működött, talán ki kellene próbálni!
Szerintem ...

antipepsifoci 2010.04.23. 18:16:06

Igen puttoka, a TV -többnyire- befolyásosabb "személye" a labdarúgásnak, mint a szurkoló. Várom további észrevételeidet!
süti beállítások módosítása