Az XY nevű osztrák napilap egyik munkatársa a sportrovatban fölvázolta azt az ötletet, miszerint a közeljövőben egy új, színvonalasabb bajnokságot kéne létrehozni Közép-Európában. E sorozatban az osztrák, horvát, magyar, szlovén, cseh, valamint szlovák gárdák mérkőznének meg egymással.

A bajnokságot két év múlva kezdené el az író. Véleménye szerint azért kéne ezt a ligát létrehozni, mert sok az olyan kiscsapat ezekben az országokban, mint a Kapfenberg. Továbbá nagyobb lenne a klubok bevétele, s a nézőszám is jelentősen növekedne. Tény, hogy én is szívesebben megnézék egy Újpest-Austria Wien, vagy egy Fradi-Partizan összecsapást telt ház előtt, sem egy Honvéd-Paksot 700 néző jelenlétében, de ne feleddjük el, hogy ez a javaslat teljesen ellentmond az UEFA szabályzatának. E szabálykönyv kijelenti, hogy minden bajnokság csupán egy országon belül folyhat.

Hamár UEFA! Azért némi esély van rá, hogy így alakuljanak a dolgok. Talán majd a mi Platinink tesz valamit e nemes feladat érdekében. Ebben azonban csak bizakodni lehet, minthogy abban is, miszerint lehetne egy EB-helyszínünk két év múlva (az ukránok elég gyatrán állnak a stadionépítéssel).

A cikk szerzője konkrét csapatneveket is megemlített. Kizárólag a legpatinásabbakat. Köztük szerepel a Rapid, illetve Austria Wien, a Sparta Praha, a Dinamo Zagreb, valamint a Ferencváros is (huh, milyen jó bajnokság lenne...). De persze a bajnokság nem csak öt, hanem 18 csapatból állna. Magyar egyesületek közül a Fradi, az Újpest és talán a DVSC indulna (szerintem), osztrákoknál a két bécsi alakulat, a Sturm és a Salzburg képviselhetné magát, Horvátországban a Dinamo és a Split, Szlovákiában a Slovan, a DAC és a Zilina, cseh földről a Sparta, a Slavia Praha, valamint a Teplice, szlovéniából a Maribor és a Koper indulhatna, szerbiából prdig a Partizan és a Cverna kvalifikálhatná magát.

Három csapat mindig kiesne, három pedig jönne. A sima hazai bajnokságok győztesei közül a legjobb három juthatna a "csúcs-ligába". Nem tudom, mi meddig bírnánk, de én ezt minél hamarabb meg szeretném tudni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr102015890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soadfan 2010.05.19. 18:21:19

Én nagyon örülnék egy ilyen bajnokságnak! Mind két cikkíró jó anyagot tett közzé:)
www.sportreklam.blog.hu
süti beállítások módosítása